Zaujímavosti

Ako pripraviť kávu

ako pripraviť kávu

Vážený zákazník,

Ďakujeme Vám že ste sa rozhodli ochutnať ŠTRBSKÉ PRESSO!

Kým sa tak stane, pre dosiahnutie najlepšej chute Vás chceme upozorniť na správne nastavenie Vášho kávovaru.

Vo svete sa používa na praženie množstvo druhov a kvalít zŕn. Každé takéto zrno má svoju špecifickú konzistenciu a tiež spôsob praženia. Z tohto dôvodu je dôležité aby bol každý kávostroj (presnejšie jeho mlynček), alebo mlynček na kávu pri zmene druhu (alebo aj značky) kávy správne nastavený. Môže sa totiž stať, že pri nesprávnom nastavení môžete použiť kávu vysokej kvality, ale výsledok prípravy nápoja nebude uspokojivý.

Preto kým dosiahnete ten „správny“ efekt, odporúčame po nasypaní novej zmesi kávového zrna meniť hrúbku mletia a pripraviť kávu tak aby ste dosiahli „správnu chuť a penu“. Existuje pravidlo z ktorého vyplýva že „ na prípravu 1 ml nápoja potrebujete 1 sek. času za ktorý natečie“. Ak tečie nápoj rýchlo, znamená to že je mletie príliš hrubé. Ak pomaly alebo takmer vôbec, znamená to opak. Po ukončení prípravy kávy by mala zostať na povrchu pena krémovej farby.

Otestujte preto najskôr pár šálok, sme si istý že sa Vám so ŠTRBSKÝM PRESSOM podarí dosiahnuť vysokú spokojnosť!

Za Vaše otvorené hodnotenie Vám budeme vďační!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Kolektív ŠTRBSKÉ PRESSO

Viac článkov

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...